Minced chicken (Kalau Ramlee punya, dah dibahagi dua. Guna sekeping sahaja)
5 bijji Kentang (potong dadu)
Sebiji bawang belanda
2 ulas Bawang putih
2 sudu besar serbuk lada hitam
2 1/2 sudu besar sos tiram
garam dan serbuk perasa secukup rasa
Kentang digoreng terlebih dahulu.
Petua: Kentang digoreng dahulu supaya inti lebih tahan lama dan lebih wangi
Bawang + bawang putih = tumbuk halus.
Petua : Letak sedikit garam untuk menghaluskan bahan yang ditumbuk
Panaskan sedikit minyak. Tumis bawang hingga naik bau.
Letak sos tiram + serbuk lada hitam = kacau
Letak ayam cincang. Kacau hingga daging ayam masak
Akhir sekali, campurkan kentang, garam dan serbuk perasa secukup rasa.
SIAP YO!
********
CARA MEMBALUT INTI
Klik gambar untuk melihat gambar penuh |
************
CARA
GORENG
Cara
menggoreng sama seperti menggoreng popiah goreng. Sosnya juga sama.
**Untuk yang rajin blog walking dialu-alukan share bahan dalam SeniJari tapi mohon beri kredit dan link blog ni. Terima Kasih
No comments:
Post a Comment